Tips voor het voorbereiden van je reis

Naast op reis gaan is het plannen ervan ook echt een van onze favoriete bezigheden. Je verdiepen in het land, jezelf alvast zien rondlopen tussen alle bezienswaardigheden. Om het plannen van je reis zo makkelijk en leuk mogelijk te maken, hieronder een paar van mijn tips.

Op zoek naar de goedkoopste vliegtickets

Dit is echt een sport voor ons, nadat we bepaald hebben waar we heen willen is het belangrijk om een zo goedkoop mogelijke vliegticket te vinden. Want hoe meer geld we hierop besparen, hoe meer leuke dingen we op de plaats van bestemming kunnen doen. Om goedkope vliegtickets te vinden gebruiken we vaak Skyscanner. Op deze website kun je namelijk niet alleen vliegtickets voor een bepaalde tijd vinden, je kan zelfs ingeven dat je wil dat de website zelf gaat zoeken naar de goedkoopste maand om te vliegen. En ook in deze maand heb je een mooi overzicht van welke dagen het goedkoopste zijn. En hij kijkt ook niet meteen naar retourvluchten bij dezelfde luchtvaart maatschappij. Misschien is het wel goedkoper om met de ene luchtvaartmaatschappij heen te vliegen en de andere terug. Zo vlogen wij naar Egypte met Malta Air en terug met easyJet.

Naast zelf boeken en online urenlang op zoek zijn naar de goedkoopste vliegtickets maken wij ook nog steeds veel gebruik van een reisbureau. Zij hebben vaak tools die het makkelijk maken om goedkope vliegtickets te vinden en weten al wat de beste periode is om te gaan. Ook kunnen ze vaak goede tips geven voor het boeken van hotels omdat ze referenties hebben van andere klanten die hier geweest zijn.

Denk ook aan een stopover

Ga je buiten Europa op vakantie? Denk dan ook zeker even aan een stopover. Dubai is denk ik wel de vaakst benoemde plek om een paar dagen te verblijven tot je doorvliegt naar Bali, Thailand of waar je ook heen gaat. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Er is voor bijna iedere reis denk ik wel een stopover te bedenken. Zo verbleven wij bijvoorbeeld een paar dagen in New York voordat we naar Mexico gingen, we verbleven een paar uur op Malta voordat we naar Egypte gingen. En op de planning staat om een paar dagen in Singapore te zijn voordat we naar Thailand gaan. Het leuke aan een stopover is dat de vliegtickets vaak niet duurder hoeven te zijn. Sterker nog rechtstreeks vliegen is vaak duurder en is het daarom toch nodig om ergens over te stappen. Om daar dan een paar dagen te blijven in plaats van een paar uur, maakt voor de prijs van het vliegticket meestal niet uit.

Dubai

Maak een plan

De angst om iets te missen dat je graag had willen zien en de angst dat we er misschien nooit meer naar terug gaan, is echt iets waar ik last van heb op vakantie. Misschien herken je dit of misschien ook totaal niet. Maar om op vakantie wel gewoon te kunnen genieten vind ik het fijn om vooraf te bedenken wat ik zeker gezien of gedaan wil hebben. Op deze manier kunnen we ook beter onze route bepalen door het land heen en met hotels boeken rekening houden. 

Maak een inpaklijst

Ga je net als ons vaker op vakantie? Dan is het handig om een standaard inpaklijst te maken met de spullen die je altijd nodig hebt zoals je internationale rijbewijs, reisstekkers, favoriete rugzak, etc. Alles waarvan je altijd bang bent dat je het gaat vergeten. Wij gebruiken de app To Do van Microsoft, voorheen was dit Wunderlist. Hierin hebben wij een paklijst gemaakt van alles wat we altijd meenemen. We kunnen vervolgens de kleding afstemmen op het aantal dagen dat we gaan, maar de rest blijft bijna altijd hetzelfde. 

Lees over de cultuur

Controleer kort voor vertrek nog even wat de gebruiken zijn in een land waar je heen gaat. Met name buiten Europa kunnen er soms hoge straffen staan op bepaalde dingen die in Nederland heel gewoon zijn. Zo mag je in Singapore bijvoorbeeld geen kauwgom in het openbaar kauwen en het op de grond gooien ervan kan je zelfs een boete van 1000 Singapore Dollars (zo’n 600 Euro) opleveren. In Dubai mag je niet hand in hand over straat lopen met je vriend of vriendin. En in IndonesiĆ« moet je overal verplicht een sarong dragen als je een tempel bezoekt. Het zijn soms kleine dingen, maar het aanpassen aan de cultuur voorkomt dat je in vervelende situaties terecht komt.

Pura Lempuyang Luhur tempel Bali

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.