Reisschema Dubai (4 dagen)

Hoge gebouwen, een warm zonnetje en een arabische sprookjesachtige sfeer. Ik heb me verbaasd en ben verliefd geworden op deze mooie stad. Tijdens ons tripje naar Dubai wilde ik zoveel mogelijk zien van deze stad, maar ook lekker uitrusten, want het is immers vakantie. Daarvoor is Dubai een super vakantie bestemming! Er is namelijk genoeg te zien en je kan er daarnaast ook heerlijk aan het strand liggen. Hoe kun je dit combineren? In deze blog geef ik mijn volledige reisschema bloot. Misschien kun je er inspiratie door opdoen of wil je het juist helemaal anders. Hoe dan ook, ik kan alle activiteiten aanraden! 

Bekijk hieronder ook een korte video met beelden van onze vier dagen in Dubai:

Dag 1:

Aankomst: 

Onze vlucht landde rond 06.00 uur in de ochtend op Dubai International Aiport. Dit is op dit moment een van de grootste vliegvelden ter wereld en de meeste maatschappijen vliegen naar deze luchthaven.

Wij verbleven in het Ibis World Trade Center hotel, met name omdat het vrij goedkoop was voor een hotel midden in het centrum van de stad. 

Dubai Museum

De eerste activiteit die we zijn gaan doen is het Dubai Museum. Dit is ook echt een aanrader om aan het begin van je reis te doen. Je leert in het museum hoe Dubai is ontstaan en de geschiedenis van de stad. Wanneer je dan later door de stad heen gaat, zal je veel dingen terug herkennen of beter begrijpen waarom iets zo is. 

Dubai Museum

Dubai Creek

Na het museum zijn we de Dubai Creek, de rivier die door Dubai stroomt, over gevaren met een van de water taxi’s. Dit kost heel weinig, maar is een spectaculaire ervaring omdat het eigenlijk gewoon een houten vlotje is met een motor. Aan de overkant vonden we de Gold Souks, dit is een lange straat met alleen maar juweliers die goud verkopen. Een lekker shiny gezicht dat je zeker even gezien moet hebben.

Dubai Creek

Jumeirah Moskee

Nadat we de Creek weer terug over zijn gevaren, kwamen we onderweg naar het strand langs een van de mooiste moskeeën die ik ooit gezien heb. De Jumeirah Moskee. Een soort Aladin achtig paleis waar je ook nog eens voor weinig geld een rondleiding krijgt. Een aanrader om de rondleiding te doen omdat je dan niet alleen het mooie gebouw van binnen kunt bewonderen, maar ook uitleg krijgt over de cultuur in Dubai en de Moslim cultuur, die toch heel anders is dan ik Nederland altijd dacht. 

Dubai Jumeirah Mosque

La Mer Beach

De rondleiding duurde niet lang, dus daarna was er nog voldoende tijd over om even rustig aan het strand te liggen. Houd er wel rekening mee dat je op het strand gerust in je zwemkleding rond mag lopen zoals een zwembroek of een gewone bikini, maar ga je van het strand af naar een van de leuke eetcafeetjes, zorg dan dat je weer aangekleed bent! Gelukkig waren er bij dit strand voldoende omkleed cabines en zelfs douches aanwezig om ervoor te zorgen dat je gepast gekleed kan genieten van een hapje of een drankje in een van de leuke restaurantjes bij het strand. 

Dag 2:

Palm Jumeirah

Een bijzondere plek in Dubai is de Palm Jumeirah. Dit is een aangelegd eiland volledig in de vorm van een palmboom. Op dit eiland staan veel mooie woningen en op de top een enorm hotel dat doet denken aan een sprookje: Atlantis De Palm. Neem de monorail om over het hele eiland heen te gaan en een bezoek te brengen aan Atlantis. In Atlantis kun je dus slapen, maar je vindt er ook een heel gaaf waterpark, een aquarium en restaurants. En ook als je hier allemaal geen geld voor hebt, is het een indrukwekkend gebouw om even te gaan kijken. Daarnaast heb je ook een mooi uitzicht vanuit de monorail, op bijvoorbeeld de Burj al Arab. 

Atlantis Dubai

De woestijn

Daarna lieten we de chaos van de stad even achter ons om door de woestijn heen te gaan crossen. Wij hadden dit tripje vooraf geboekt. We werden bij ons hotel opgehaald en gingen met een auto door de woestijn rijden. Hier konden we ook zelf op een quad door een stukje woestijn heen crossen, sandboarden (snowboarden maar dan op het zand), en sloten af met een lekker diner met entertainment in een soort mooie tent. 

Dag 3:

Dubai Frame (Berwaz Dubai)

De Dubai Frame is nog een van de nieuwere attracties in Dubai. Het is een heel groot fotolijstje volledig gemaakt van goud en glas. Het staat precies op de grens tussen het oude deel van de stad met zijn smalle straatjes en de Creek en het nieuwe gedeelte van de stad waar bijvoorbeeld de Burj Khalifa staat. Het leuke van deze attractie is dat je er ook in kan. Ga met de lift omhoog en krijg een mooi uitzicht, met name omdat in de bovenste verdieping de vloer van glas gemaakt is. Daarnaast krijg je een mooi inkijkje in hoe Dubai het verleden, het heden en de toekomst voor zich ziet. 

Dubai Frame

Dubai mall

Het klinkt misschien een beetje gek om naar het winkelcentrum te gaan, maar geloof me, deze mag niet niet overslaan in Dubai. Dit winkelcentrum bezit een enorm aquarium, waarvan je een heel groot deel al kan zien zonder een kaartje te hoeven kopen. Daarnaast vind je in het winkelcentrum een enorme ijsbaan, een waterval en je hebt er vanaf de balkonnetjes perfect uitzicht op de fonteinen show en natuurlijk de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.

Burj Khalifa

Nadat we een rondje door het winkelcentrum hadden gelopen was het dan ook tijd om de Burj Khalifa in te gaan. De ingang zit in het winkelcentrum en je boekt altijd een bepaald tijdsslot. Vanuit het winkelcentrum loop je naar de lift en binnen een paar minuten sta je boven op de 124e verdieping van het hoogste gebouw ter wereld. Je kunt je voorstellen dat dit uitzicht zeker niet mag ontbreken tijdens je vakantie in Dubai. 

De fonteinenshow

Weer met beide voeten op de begane grond, en tijd om even iets te eten en daarna van de mooie fonteinen show te genieten. Wij ontdekte dat je deze extra goed kan bezichtigen vanaf het balkon van de Apple store in de Dubai Mall. Zorg wel dat je hier dan op tijd bent, want als het balkon vol is dan kom je er niet meer op. 

Aquarium

Zoals ik al eerder vermeldde is het Aquarium in The Dubai mall ook bezoekje waard. Omdat een entree kaartje in de avonden goedkoper is, hebben wij ervoor gekozen om even te wachten met ons bezoek. Het is best een groot Aquarium met ook andere dieren zoals krokodillen, Kameleons en volgels, maar na een uurtje er doorheen te wandelen heb je alles zeker gezien. 

Dag 4:

Omdat we in de eerste drie dagen al veel meer hadden gedaan dan we eigelijk gepland hadden, was de vierde dag eigenlijk een beetje over. En wat kun je doen in Dubai als je tijd over hebt? Nou, veel! Mocht je dus net als ons tijd over houden, kijk dan of je wellicht hier nog naartoe kan gaan:

Medinat Jumeirah

Het Venetië van Dubai, een mooi sprookjesachtig gebouwen complex met tussendoor kleine riviertjes waar gondels overheen varen. We gingen hier vooral even kijken, een beetje winkelen in de souks, en een hapje eten.

Medinat Dubai

Burj al Arab

Omdat de Medinat Jumerah vlakbij de Burj al Arab ligt kun je nu van dichtbij een kijkje nemen bij het duurste hotel ter wereld. Echter, heel dichtbij kun je niet komen, want de entree is alleen voor gasten. Maar toch kun je wel even mooie dure auto’s spotten en het gebouw van buiten bewonderen. 

Burj al Arab

Mall of Emirates

Wanneer je nog niet genoeg hebt van de over de top winkelcentra of je gewoonweg net als ons het te warm hebt gekregen en graag even verkoeling opzoekt, is de Mall of Emirates ook een echte aanrader. Over verkoeling gesproken, hierin vind je de grootste indoor skihal ter wereld. Daarnaast is er een volledige spelletjes/game verdieping, een enorme bioscoop en heel veel winkels en leuke restaurantjes. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.