Maya tempels bezoeken in Mexico

Wanneer je op vakantie gaat richting Cancun in Mexico dan ga je waarschijnlijk de Chichén Itzá bewonderen. Dit is een van de best bewaarde Maya Tempels ter wereld en daarom ook niet voor niets een van de 7 wereldwonderen. Wij zijn naar deze en nog twee andere bijzondere Maya tempels geweest. De Calakmul tempels in de jungle en de Tulum tempels aan het water. Lees in deze blog over onze ervaring.

Bekijk hier ook onze video over Mexico:

Chichén Itzá

De Chichén Itzá is dus waarschijnlijk een van de best bewaarde Maya tempels ter wereld en daarnaast ook nog eens makkelijk te bereiken vanuit populaire vakantiebestemmingen zoals Cancun, Playa del Carmen en Tulum. Dit is dan ook de Maya tempel waar je de meeste andere toeristen gaat tegen komen in Mexico

Hoe kom je er?

Verblijf je in Mexico op een plek zoals Cancun of Playa del Carmen, dan kun je makkelijk een bustour boeken naar de Chichén Itzá. Waarschijnlijk bezoek je tijdens je trip dan ook nog een cenote. Dit is een hele bijzondere grot, gevuld met water waarin je vaak ook kunt zwemmen. Omdat wij een auto gehuurd hadden, besloten we om een paar dagen in Valladolid te verblijven. Dit is een stad in de buurt van de Chichén Itzá met leuke gekleurde huisjes en gezellige restaurantjes. 

Vanaf Valladolid is het Chichén Itzá complex nog ongeveer 45 minuten rijden. Wil je mooie foto’s maken zonder andere toeristen erop, dan raad ik je aan om zo vroeg mogelijk te vertrekken. Ook het parkeren gaat makkelijker als je er al vroeg bij bent.

De Chichén Itzá gaat iedere dag om 08.00 uur open, dus wanneer je dan klaar staat om naar binnen te gaan sta je nog het minst lang in de rij voor de kaartverkoop. 

Moeite waard?

Moet je de Chichén Itzá bezoeken wanneer je in Mexico bent? Ja, zeker weten! Uiteraard omdat deze op de lijst van de nieuwe 7 wereldwonderen staat, maar ook omdat dit een van de weinige tempels is waarvoor ze het hele grasveld eromheen leeg hebben gehouden van bomen. Hierdoor krijg je een ontzettend goed beeld van de tempel en kun je er mooie foto’s maken.

Calakmul: jungle tempels

Anders dan de Chichén Itzá wat in een overzichtelijk complex ligt en waar veel toeristen op af komen, zijn de Calakmul tempels nog verborgen in de jungle. Dit maken de Calakmul tempels erg bijzonder en een geweldige ervaring om heen te gaan. Nog extra speciaal is dat je deze tempels mag beklimmen, waardoor je van een adembenemend uitzicht boven de bomen kan genieten. Het uitzicht wordt daardoor ook wel el mar verde (de groene zee) genoemd.  

Tip: ga deze tempels niet alleen bezoeken, maar boek van te voren een gids! Niet alleen kan deze je meer vertellen over de geschiedenis, ook helpt hij je de beste manier te vinden om de tempels te beklimmen. Wij boekte onze trip via Kaan Expeditions. Hiermee maakte we ook nog een kleine wandeltocht door de jungle.

Hoe kom je er?

Tours worden vaak aangeboden vanaf verschillende plekken zoals Campeche, Bacalar en Chetumal. Maar houd er rekening mee dat wanneer je vanaf hier gaat je erg vroeg uit de veren moet. Wij besloten daarom om voor een dag in Xpujil te verblijven. Dit stadje stelt niet zo veel voor, maar voor deze tour was het zeker de fijnste optie. 

Moeite waard? 

Als je van een beetje avontuur houdt zijn dit de mooiste tempels die je zal bezoeken in Campeche, Mexico! Je bent lang onderweg, moet een stukje lopen en daarna een enorme klim maken. Maar voor ons was het het uitzicht dubbel en dwars waard. Daarnaast hebben we veel geleerd over de jungle en de dieren die er leven, een unieke ervaring.  

Tulum Maya Tempels

In Tulum vind je de enige Maya tempels die aan het strand gebouwd zijn, wat zorgt voor een bijzonder uitzicht. Wij hebben deze tempels bekeken vanaf de boot op het water en later op het land. Het zijn zeker geen onontdekte tempels, het kan er enorm druk worden in de middag. Maar het is een groot complex, dus dit is ook niet heel vervelend. Wil je liever in alle rust de tempels bekijken? Zorg dan dat je er vroeg in de ochtend bent. 

Hoe kom je er? 

Zoals de naam als zegt liggen de Tulum tempels in Tulum. Dit is dan ook bij uitstek de makkelijkste en leukste plek om te verblijven wanneer je deze tempels wil gaan bezoeken. Maar ook vanuit Cancun en Playa del Carmen worden tours aangeboden om een dag naar deze leuke hippie achtige stad te gaan. 

Moeite waard?

Bijzonder aan deze tempels zijn dat er een prachtige azuurblauwe zee en wit zandstrand onder ligt die je ook nog eens mag betreden. Ben je even klaar met de hitte, neem dan een duik in het verkoelende water. Een echte aanrader voor als je in Tulum verblijft. Maar geen must voor als je van verder weg moet komen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.