Een magisch dagje Efteling

Ik heb ondertussen al veel attractieparken bezocht, maar toch is en blijft de Efteling mijn favoriet. Misschien is dit omdat ik er zo dichtbij woon al mijn hele leven, maar ik wordt elke keer weer super blij om hier naartoe te gaan. Ik houd van achtbanen waardoor ik het leuk vind om attractieparken te bezoeken, maar in de Efteling kan ik me uren vermaken in het Sprookjesbos. En zelfs wachten in de wachtrij van De Vliegende Hollander is geen straf omdat het er zo mooi uitziet. Dit maakt ook meteen de ervaring zo uniek. Ondanks dat nieuwe attracties zijn voorzien van betere technieken, blijft alles in dezelfde unieke sprookjesachtige stijl.

Mijn favoriete attracties

De Vliegende Hollander

Ondanks dat dit niet de heftigste achtbaan ooit is, is het verhaal eromheen heel gaaf. Het is een legende en een stukje geschiedenis. Omdat de attractie voor een deel in het water plaatsvindt wordt er een sprookjesachtig geheel neergezet. Daarom een aanrader voor wie net als mij van verhalen en van achtbanen houdt! 

Het Sprookjesbos

Natuurlijk zoals ik net al vertelde hoort het sprookjesbos tot mijn favoriete attracties in de Efteling. Wanneer je het park maar een dag bezoekt heb je misschien geen tijd om het hele bos door te lopen en overal bij stil te staan. Maar dankzij een paar verkorte routes die zijn aangelegd kun je toch altijd een stukje van het sprookjesbos bekijken. Mijn favoriete sprookjes zijn Sneeuwwitje en Pinokkio. Dus mocht je tijd hebben, breng hier dan zeker een bezoek aan! 

De Baron

Omdat ik toch ook wel een beetje een daredevil ben, staat deze natuurlijk ook in het lijstje. Net als De Vliegende Hollander hangt hier een heel mooi verhaal omheen wat zelfs is doorgetrokken tot aan de kaartjes die je krijgt voor je zitplek. 

Villa Volta

Weer een attractie met een mooi verhaal. Dit zorgt ervoor dat ondanks dat deze attractie al iets ouder is, het altijd leuk blijft om hierin te gaan. En ook al weet ik hoe de attractie werkt, toch staat mijn wereld iedere keer opnieuw op zijn kop. 

Wanneer naar de Efteling?

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar de zomer/lente periode om attractieparken te bezoeken, maar de Efteling is een van de weinige parken die ik ook in de Winter heel leuk vond om te bezoeken. Vooral dan zijn er veel activiteiten en er zijn voldoende binnenattracties. Keuze genoeg dus vooral omdat de Efteling het hele jaar open is, 365 dagen per jaar. Uit ervaring is het een aanrader om te gaan buiten de schoolvakanties om. Wanneer je dan ook nog de kans hebt om op een doordeweekse dag te gaan, moet je dit zeker doen. Gelukkig heeft de Efteling ook op de website een handige tool staan om te kijken hoe druk het op de dag is dat je wil gaan. 

Drukte Efteling

Tip: download ook de app om live te zien hoelang de wachtrijen bij attracties zijn.

Prijzen

Online kun je al een kaartje kopen voor €40,- of voor minder drukke perioden zelfs voor €38,-. Maar ben je van plan om een keer naar de Efteling te gaan? houd dan ook aanbiedingen en acties in de gaten. Zo heeft de Albert Heijn bijvoorbeeld vaak een actie dat je voor korting kan sparen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.