Een bezoek aan het vrijheidsbeeld in NY

Tijdens een stedentrip in New York City kan een bezoek aan het vrijheidsbeeld echt niet ontbreken. Er zijn tal van opties om het beeld te bekijken en wij testen er graag een aantal voor je uit. Zo brachten wij bijvoorbeeld een bezoek aan de kroon, ja echt binnen in het beeld! Maar wist je dat je het vrijheidsbeeld ook kan zien vanaf het One World Observatory dek? Ik vertel je in deze blog onze ervaring.

Vanuit de boot

Het vrijheidsbeeld vanaf de boot bekijken is denk ik wel de meest populaire optie. Er zijn twee ferry’s die je kunt nemen vanaf het vasteland om het vrijheidsbeeld te bekijken. Waarvan je voor de een moet betalen en de ander zelfs helemaal gratis is. 

Statue Cruises

De eerste ferry waar je voor moet betalen is de Statue Cruises. Voor deze ferry ga je richting Battery Park en koop bij het Castle Clinton fort een ticket. Met de ticket krijg je toegang tot de ferry, het Statue of Liberty Island en Ellis Island. Je vaart voor langs het vrijheidsbeeld af voordat de boot aanlegt bij de pier. Hierdoor krijg je heel goed zicht op het beeld en kun je ook meteen een mooie foto maken. Daarna ga je het eiland op waar het beeld staat, hier kun je het beeld van dichtbij bekijken en er is een gratis museum waar de geschiedenis van het vrijheidsbeeld verteld wordt. Hier zie je bijvoorbeeld nog de oude fakkel die Lady Liberty ooit vast had. Deze fakkel was vroeger een echte vuurtoren. Wanneer je terug vaart naar de stad maakt de boot een stop bij Ellis Island. Zeker een aanrader om ook hier even van boord te gaan. Op dit eiland kwamen migranten vroeger aan die van over de hele wereld geluk kwamen zoeken in New York. Op Ellis Island krijg je een heel goed beeld van hoe deze migranten een keuring kregen door doktoren en waar ze vanuit New York naartoe gingen. 

New York reisblog

Staten Island Ferry

Naast de gebruikelijke boot om naar het vrijheidsbeeld toe te gaan, kun je er ook voor kiezen om de Staten Island Ferry te nemen. Deze boot is helemaal gratis en vaart op en neer tussen Manhattan en Staten Island. Wanneer je deze boot pakt ben je er van verzekerd ook een blik te kunnen werpen op het vrijheidsbeeld, maar wel van een grotere afstand dan vanuit de Statue Cruises boot. Toch is het geen verkeerde keuze om te maken, zeker als je weinig tijd hebt.

Beklim the Pedestal en Crown

Wanneer je ervoor kiest om de boot naar het eiland van het vrijheidsbeeld te nemen kun je ook een kaartje kopen voor The Pedestal en The Crown. The Pedestal is het voetstuk van het beeld. Wanneer je hier in gaat krijg je een uniek kijkje van onderaf het beeld en een beter uitzicht op de skyline van Manhattan.   

Ben je avontuurlijker en wil je ook het vrijheidsbeeld in om de trap te beklimmen helemaal tot de kroon, dan is dit een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten. Houd er wel rekening mee dat wanneer dit op je bucket list staat, je al maanden van te voren een kaartje moet kopen! Het beeld is namelijk super smal een de kroon is ook niet groot zoals je misschien zou denken. Er kunnen maar ongeveer 10 mensen maximaal in de kroon staan. Om hierin te mogen moet je er dus al vroeg bij zijn. Je krijgt overigens geen tijdsslot dus wanneer je al vroeg de ferry neemt richting het eiland heb je de minste kans lang in de rij te moeten staan. Voor zowel de boot als de kroon in te mogen. 

Koop vooraf je kaartje voor the Pedestal en the Crown hier: www.statuecruises.com/

In kroon zie je natuurlijk weinig van de buitenkant van het beeld. Wil je hier een goede blik op kunnen werpen, dan is dit geen activiteit om aan te raden. Maar wat wel heel gaaf is dat je de binnenkant van het beeld te zien krijgt. Je ziet de constructie en bijvoorbeeld hoe de haren van Lady Liberty er aan de binnenkant uit zien. Ook krijg je vanuit de ramen in de kroon een geweldige unieke blik op Manhattan.

Vanaf het One World Observatory

De laatste plek waar we het vrijheidsbeeld nog even konden bekijken was vanaf het One World Observatory. Deze verdieping in het One World Trade center, het hoogste gebouw in New York, geeft sowieso een adembenemend uitzicht op de stad. Wanneer het helder weer is, kun je geluk hebben en ook het vrijheidsbeeld zien. Houd er wel rekening mee, dat je ver weg en hoog staat, dus het beste uitzicht heb je waarschijnlijk toch echt met de ferry. Naast uitzicht op Lady Liberty heb je ook een geweldig uitzicht op Manhattan en kun je zelfs Brooklyn zien liggen. Wel een echte aanrader dus.    

Heb je echt veel geld te besteden tijdens je trip naar New York, dan is een helikoptervlucht ook nog een optie om een goed uitzicht te krijgen op het vrijheidsbeeld. En meteen een ervaring die niet veel andere toeristen hebben. Maar deze prijzige optie hebben we niet voor je uitgetest. Wel hebben we een aantal andere leuke uitjes in New York gedaan, lees hierover in mijn andere blog: 7 tips voor New York City.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.