Duikcursus in Nederland

Leren duiken stond al heel lang op mijn bucketlist. Ik zwem al mijn hele leven en aangezien de kleine zeemeermin mijn favo film was, leek duiken me ook al vanaf jonge leeftijd geweldig. Ik heb het toch nooit eerder gedaan omdat er altijd wel iets was wat me tegen hield. Maar nu we serieus weer een mooie reis gingen maken waar mooie duiklocaties zijn, wilde ik het echt leren! Na veel het duiken te promoten had ik ook uiteindelijk mijn vriend overgehaald om mee te doen en dus toen kon het echt beginnen!

Waarom leren duiken in Nederland?

Voor iedereen is het anders waar je je duikbrevet haalt en waarom. Wij haalde ons duikbrevet bij duikcursus.nl in Bladel en dit is waarom:

  • We hebben vaak maximaal 3 of 4 weken vakantie achter elkaar. We vinden het zonde om op een vakantie de theorie te leren of dagen kwijt te zijn aan oefenen in het zwembad of ondiep water waar we ook kunnen snorkelen.
  • Deze cursus leerde ons duiken in een weekend. Fijn omdat je dan gewoon een leuk weekendje weg kunt plannen en niet veel dagen vrij hoeft te houden.
  • Leren in je eigen taal. Dit kan overigens ook vaak wel in het buitenland, maar niet overal.
  • Kwalitatief goede cursus: die zijn er overigens ook in het buitenland hoor. Maar dit voelde voor ons gewoon fijn.
  • Deze cursus was lekker dichtbij van waar we wonen. Maar het was ook mogelijk om op het vakantiepark te slapen.

Eerste keer duiken

De eerste keren ga je oefenen in een zwembad. Dit vond ik zelf wel heel prettig aangezien ik me thuis voel in zwembaden. Hier weet ik wat ik kan verwachten, geen stroming en rustig beginnen met de oefeningen. Het lastigste vond ik eigenlijk nog het aansluiten van de duikfles en het vest. Daarna vond ik het heerlijk, voor het eerst onderwater ademhalen. Echt een top ervaring!

Eerste keer duiken in open water

De eerste keer duiken in open water vond ik veel spannender! Omdat het in Nederland nog behoorlijk koud was moesten we een hele dikke wetsuit aan met schoenen. Vervolgens stapte we het meer in dat toch wel donkerder was dan ik had gehoopt. Maar eenmaal in het water warmde we gelukkig snel op dankzij de wetsuit. Ook het duiken ging beter dan verwacht! Er zaten geen vissen in het meer en wel een mooi platform voor oefeningen. Het spannendste bleef dat je maar een klein stukje voor je uit kan kijken. Gelukkig begonnen we met oefenen met de duikinstructeur vlak voor ons en later met compas. Omdat het erg koud was gingen we niet diep, dit maakt het ook minder spannend. Ondanks de spanning in het begin kreeg ik er echt snel veel plezier in. Ik vond het zelfs best jammer dat het weekend al weer zo snel voorbij was. Gelukkig geslaagd en dus met duikbrevet op zak tevreden naar huis.

Eerste keer duiken in Curaçao

En toen kwam corona. Gelukkig konden we nog wel naar Curaçao om onze duikskills in de praktijk te gaan brengen. In mooie heldere wateren duiken was immers waarom we de cursus zijn gaan doen. En duiken in Curaçao was in een woord fantastisch! Mijn droom is uitgekomen en ik voel me oprecht helemaal thuis tussen de prachtige koraalriffen en geweldige vissen. Als het aan mij ligt gaan we nog heel vaak duiken op heel veel mooie plekken! Kijk vooral zelf even naar deze foto’s, die zeggen genoeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.