Drie redenen om naar Dubai op vakantie te gaan

  1. Zon, zon en nog meer zon

Houd je net als mij van warm weer? Dan zit je in Dubai zeker goed! De zon schijnt hier namelijk iedere dag en het is er tussen de 25 en 45 graden. Zorg dus wel dat je op het juiste moment gaat, in de zomer is het er gemiddeld 40 graden en dat is toch wel echt heel warm om leuke dingen te gaan doen overdag buiten. Gelukkig is hier wel rekening mee gehouden, want de meeste activiteiten zijn binnen in Dubai, lekker in de airco. Of je kan naar het strand gaan, want die hebben ze er ook genoeg. Wij zijn naar La Mer Beach gegaan, dat nog maar sinds 2017 bestaat. Het is een moderne plek met leuke eet tentjes en fijne omkleed cabines en openbare wc’s. 

“La Mer Beach is een van de nieuwste stranden van Dubai.” 

Wil je liever gaan op een moment dat het iets minder warm is? Dan kun je het beste gaan tussen november en april. Het is er dan iedere dag rond de 25 graden. Je kan dan bijvoorbeeld ook iets meer buiten activiteiten doen zoals een dag naar de woestijn. Zorg wel dat je goede zonnebrand mee neemt en eventueel lange dunne kleding. De zon is in Dubai namelijk veel feller dan in Nederland.

2. De perfecte combinatie tussen cultuur, strand en avontuur

Dubai de grote wereldstad bestaat nog helemaal niet zo lang. Vroeger was Dubai een vissersdorp, en later een havenstad. Rond 1900 woonden er maar tienduizend mensen in Dubai. Deze oude cultuur zie je nu nog overal terug. Het is bijvoorbeeld mooi om te zien dat er nog oude vissersboten varen tussen de luxe jachten en hoge gebouwen.

Dubai

Pas in 1966 werd het zwarte goud, de olie ontdekt in Dubai. Hierdoor is de stad uitgegroeid tot een wereldstad en wonen er nu meer dan twee miljoen mensen. 

Doordat de stad nog niet zo lang bestaat is het niet alleen een interessante plek om naartoe te gaan als je cultuur interessant vindt, ook is de stad heel schoon en netjes. Er staan geen hele oude gebouwen die bijna instorten, alles is nieuw en schoon. En ook de mensen die er wonen zijn heel netjes en schoon. Ga je naar een openbaar toilet in het winkelcentrum? Dan heb je het idee dat je een spa binnen loopt en er is altijd een schoonmaker aanwezig die alles opruimt. 

Naast cultuur en een schone metropolitaan is er nog veel meer te zien in Dubai. Zo kun je na een dagje cultuur snuiven, heerlijk aan het strand gaan liggen of zelfs een dag de woestijn in gaan. Kortom: de perfecte combinatie tussen een stad, strand en avontuur. 

3. Duurder, beter en hoger

In Dubai houden ze niet van gewoontjes, alles ziet er duur uit, beter en vooral hoger. Je vindt er bijvoorbeeld het hoogste gebouw ter wereld en een van de duurste hotels ter wereld.

Burj Al Arab

De Burj Al Arab, een van de duurste hotels ter wereld is te bewonderen van een afstandje. Maar als je er geen kamer hebt kun je er niet echt heel dichtbij komen.

Daarnaast vind je de Burj Kalifa, het hoogste gebouw ter wereld in Dubai. Je kunt het gebouw het beste bewonderen vanaf de Dubai Mall. Op de eerste verdieping van de Dubai Mall vind je een Apple store met een balkon vanwaar je het gebouw super goed kunt zien. Mocht je op tijd zijn, dan kun  je ook vanaf dit balkon de spectaculaire fonteinen show bekijken. Naast dat je het gebouw van buiten kunt bekijken, kun je ook een kaartje kopen om naar binnen te gaan en zelfs naar boven. Je kan nooit helemaal op de bovenste verdieping komen, maar je kunt voor ongeveer €30,- naar de 124e en 125e verdieping en voor ongeveer €80,- per persoon naar de 148e verdieping.

Burj Kalifa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.