De mooiste tempels bezoeken in Bali

Wanneer je naar Bali op vakantie gaat, dan ga je natuurlijk Tempels bezoeken. Gelukkig is dit een makkelijke goal om van je bucket list af te strepen want er zijn duizenden tempels verspreid over het eiland te vinden. Het moeilijkste zal zijn om te kiezen naar welke tempels je gaat.

Pura Ulun Danu Bratan tempel Bali

Hieronder de tempels die zeker een bezoek waard zijn. 

Pura Tanah Lot
Een van de mooiste tempels die we bezocht hebben was de Pura Tanah Lot tempel. Deze tempel is omringt door water. Wanneer het eb is kun je naar de tempel toelopen, maar wanneer het vloed is ligt de tempel volledig in het water. De tempel zelf beklimmen is wel echt alleen voor gelovigen, maar het is zeker de moeite waard om een stukje over de rotsen naar de tempel toe te lopen.

Tanah Lot tempel Bali

Pura Tirtha Empul
Deze tempel is gebouwd rondom een heilige bergbron. Daarom komen hier veel locals naartoe om langs elke fontein te gaan en gebed te zeggen en eventueel een offer te brengen. Deze offers bestaan vaak uit bloemen, eten en wierook. Zelf kun je ook aan de rand waar het rustiger is het water in om een foto te maken en eventueel een gebed te zeggen. Hiervoor is het dus zeker aan te raden om badkleding mee te nemen en een handdoek. Bij de ingang krijg je daarnaast ook een sarong om aan te doen wanneer je het water in wil gaan. Er zijn omkleedhokjes op het terrein, dus een tempel met goede faciliteiten. 

Pura Ulun Danu Bratan
Deze tempel ligt in het Brantan meer. Deze tempel is gewijd aan de godin van het water, rivieren en meren, Dewi Danu. Naast dat de tempel heel mooi is om te bezoeken, is het complex eromheen ook mooi om rond te lopen. 

Pura Lempuyang Luhur
Dit complex bestaat uit zes tempels boven elkaar. Klim hier naar boven en krijg een mooi uitzicht over de Gunung Agung vulkaan. Helemaal naar boven kun je helaas niet, dit is alleen voor echte gelovigen. Maar op je eindbestemming vind je wel de ‘Gates to Heaven’ Deze poort van de tempel kijkt uit op de Gunung Agung vulkaan en je kunt hier met name hele mooie foto’s laten maken met een effect alsof je op het water staat.

Een leuk feitje over deze foto: je kan deze foto’s gratis laten maken bij de tempel. En dit mooie waterachtige effect? Dat doen ze gewoon door middel van een spiegeltje! 

Pura Luhur Uluwatu

Deze tempel staat boven op een klif waarover je naar het mooie helder blauwe water kunt kijken. Ook dit is een complex dat de moeite waard is om langer rond te lopen. Pas bij dit complex wel op voor apen. 

Tip: mocht je na het bezoeken van deze tempel het wel erg warm hebben gekregen? Breng dan meteen een bezoekje aan Padang padang beach, een van de mooiste stranden van Bali

In Bali speelt geloof een hele grote rol. Dit zie je door het hele land terug in de tempels en ook in de vele offers die gebracht worden. Wanneer je tempels gaat bezoeken zal je dus zien dat hier veel offers liggen. Deze bestaan vaak uit bloemen, eten, alcohol en wierook. Je zou denken dat deze offers allemaal voor de ‘goede’ goden zijn, maar dat is in Bali niet het geval. Wanneer de offers hoog liggen zijn deze inderdaad voor de ‘goede’ goden, maar wanneer ze op de grond liggen dan zijn ze om de ‘kwade’ goden ook tevreden te houden. Want in Bali geloven ze dat wanneer de ‘kwade’ goden tevreden zijn, ze daarom ook niks tegen de mensen zullen doen. 

Wij zijn een aantal tempels zelf gaan bezoeken en een aantal met een gids. Dit is een aanrader omdat deze gids veel kan vertellen over de geschiedenis en verschillende mythes die achter de tempel verscholen gaan. Daarnaast is het handig dat je dan meteen vervoer hebt naar de plek. De andere tempels hebben wij bezocht met een taxi. Openbaar vervoer is namelijk weinig aanwezig op het eiland. 

Tip voor de taxi’s: Ben je van plan om met de taxi te gaan: er rijden veel illegale taxi’s rond in Bali. De meeste zien er zelfs helemaal uit alsof het een echte taxi is. Je herkend de illegale taxi’s aan dat ze de meter niet aan willen zetten en alleen voor een vast bedrag willen rijden. Een optie is om gebruik te maken van Grab, dit is de Uber van Indonesië. Met deze dienst hebben wij wel veel goede ervaringen gehad. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.